** Holandska gumarska kompanija Vredestein i Sava Trgovina Sarajevo, generalni uvoznik Vredesteina za Bosnu i Hercegovinu, sa ponosom predstavljaju novu zimsku Wintrac Nextreme SUV gumu, koja nudi sigurnu vožnju i udobnost tokom zimskih mjeseci u sve popularijim SUV vozilima, uz optimalno ponašanje na snježnim, mokrim i suhim podlogama. Wintrac Nextreme SUV je prva i jedina zimska guma dizajnirana za SUV vozila koja su sposobna razviti brzine do 300 km/h.** Vijest koja će obradovati vlasnike vrhunskih SUV automobila u Bosni i Hercegovini, kao i poklonike talijanskog dizajna, je predstavljanje nove stilizovane gume usavršene za “jurnjavu” po ledenim cestama. Vredestein ponosno predstavlja WINTRAC NEXTREME SUV, zimsku gumu visokih performansi, namjenjenu vlasnicima snažnih SUV vozila, koji svoje moćne četvorotočkaše žele voziti brzo, čak i kad klimatske prilike karakteristične za zimu, na cesti postavljaju prepreke u vidu niskih temperatura. Bliska saradnja sa poznatom talijanskom dizajnerskom kućom Giugiaro, nosiocem titule automobilskog dizajnera stoljeća, rezultirala je kreiranjem gume koja sintetiše funkcionalnost i estetiku, i koja pruža vrhunsku sigurnost i u najekstremnijim zimskim uslovima. Novitet na tržištu Bosne i Hercegovine je izuzetno sigurna guma koja se odlično ponaša kako na mokrim tako i na suhim podlogama. U skladu s tim, udovoljiće zahtjevnim vozačima koji žele zadržati isti stil vožnje svojih automobila, bez obzira na kalendarska dešavanja. Za sve one koji se prepoznaju u ovim atributima, tu je WINTRAC NEXTREME SUV, moderna zimska guma, koja omogućava vrhunsku preciznost upravljanja, uz nizak otpor kotrljanja i nizak nivo buke, čak i pri brzinama do 300 km/h. Guma WINTRAC NEXTREME SUV, osim što garantuje odlične cestovne mogućnosti, pogodna je i za off-road vožnju.

** „Designed to protect you“
Korporativni slogan Vredesteina „Designed to protect you“ (Kreiran da vas štiti) upućuje na činjenicu da se ključ pouzdanosti i sigurnosti ove gume krije u njenom dizajnu. WINTRAC NEXTREME SUV je prva guma koja ima gazeći sloj i bočnu stranu kreiranu kao jednu cjelinu, u jedinstvenom dizajnu. Zadovoljavanje estetske komponente gume zapravo je put ka sigurnom proizvodu koji nije izašao iz fokusa dizajna.

** „Više od pola stoljeća kvalitete“
Snažno uvjeren u činjenicu da budućnost zavisi od vrhunskog kvaliteta, Vredestein je kompanija koja razmišlja globalno i ulaže napore da vrijeme koje je pred nama dočeka pod punom spremom. Osnovana 1946. godine, kompanija Vredestein je u cjelosti posvećena razvoju, proizvodnji, trgovini i distribuciji guma za putnička i laka privredna vozila. U tom dugom periodu susretanja s ekonomskom recesijom i naftnim krizam, Vredestein je uspio razviti gume koje su pomirile automobile i trošne ceste uništene u drugom svjetskom ratu. Filozofija koja se naslanja na fleksibilnost, znanje i izvedbu proizvoda koji su precizno skrojeni u skladu sa potrebama, u prošlosti je dovela do toga da i holandska vlada prepozna Vredesteinov doprinos ekonomiji zemlje te otkupi 51 % udjela u kompaniji (1977.). Danas je Vredestein u vlasništvu indijske gumarske kompanije Apollo, što je ovoj holanskoj kompaniji dalo šansu da zadrži samostalnost i svoje poslovanje proširi na tržišta Azije i Afrike, a indijskom proizvođaču donijelo vrhunsku tehnologiju i mogućnost ulaska na evropsko i američko tržište. Apollo je kupovinom Vredesteina dao veliki doprinos globalnom djelovanju ovog brenda.